BEMMEL – Een felle autobrand heeft in de nacht van maandag op zondag een BMW X5 verwoest in Bemmel. De autobrand aan de Pomona werd omstreeks 02:50 uur ontdekt waarop direct alarm werd geslagen.

Hoge vlammen
Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al metershoog boven de BMW uit. De brandweer heeft het vuur geblust maar kon niet voorkomen dat de auto verwoest raakte.
Echter was de brand moeilijk te doven voor de brandweer. De brandstoftank is vermoedelijk gesmolten waardoor de brandstof onder de auto doorbranden. De brandweer heeft eerst met water en vervolgens met schuim geblust. Na ruim 20 minuten blussen was het vuur gedoofd.

Dakgoot
De BMW stond naast een achtertuin van een woning geparkeerd. Door de hitte van de autobrand is de dakgoot van een schuurtje grotendeels weg gesmeuld. De brandweer heeft met behulp van een warmtebeeldcamera gekeken of er nog eventueel warmte bronnen waren maar dit was niet het geval.

De oorzaak van de brand is niet direct duidelijk geworden. De politie stelt daarom een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Mensen met informatie en/of getuigen kunnen bellen met 0900-8844.


Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here