HAALDEREN/BEMMEL – Naar aanleiding van het bericht over een vermeende aanranding in een buurtpreventie app deed het verhaal de ronde dat een vrouw seksueel misbruikt was en dat de politie hiervan op de hoogte was. 

Echter was de politie hiervan niet op de hoogte. Na de berichtgeving op onze website zijn de betrokken achterhaald door de politie. Na contact met de betreffende dame, doet de politie verder geen mededelingen over dit verhaal in het kader van haar privacy. Er is echter tot nu toe geen reden tot vervolgacties.

Burgemeester
Burgemeester Marianne Schuurmans van Lingewaard schreef na aanleiding van alle ophef het volgende op haar Facebookpagina:

“Lingewaard is een veilige gemeente, waar je nog veilig op straat kunt lopen en fietsen, maar waar soms wel eens ( net als in elke gemeenschap ) hele nare zaken gebeuren.

Als we samen op elkaar en op elkaars spullen letten geven we de politie meer ogen en oren. Want hoewel we zeer actieve wijkagenten hebben, die dichtbij onze inwoners staan, kunnen zij nooit in iedere straat tegelijkertijd aanwezig zijn en daarom is uw alertheid belangrijk. De buurt app is daarvoor een belangrijk instrument (https://www.lingewaard.nl/…/whatsapp-groep-buurtpreventie-r…

Alle cijfers wijzen uit dat Lingewaard weinig criminaliteit kent en nog minder acute incidenten. Maar ik weet hoe vreselijk het is als er is ingebroken in je huis, dus laten we samen werken aan betere beveiliging en meer verlichting en onze ogen open houden om ook dit cijfer nog meer terug te dringen! Ik wens u een fijne rustige nacht!”


 

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here