HUISSEN – Maandagavond omstreeks 17:10 uur is er een hevige woningbrand ontdekt aan de Vlierstraat in Huissen. In de bijkeuken op de benedenverdieping van de woning is brand ontstaan in de droger.

Honden
Op het moment dat de brand uitbrak in de bijkeuken waren de bewoners niet thuis. Twee honden die in de woonkamer aanwezig waren zijn vermoedelijk door de hevige rook gestikt. De brandweer heeft in de achtertuin van de woning de honden nog gereanimeerd, echter kwam de hulp voor de honden te laat. De dierenambulance heeft de honden meegenomen.

Rookontwikkeling
Door de ontzettende rookontwikkeling kon de brandweer de vuurhaard moeilijk bereiken. Meerdere rolluiken zijn aan de achterzijde en zijkant van de woning gesloopt, waardoor de rook uit de woning kon. De woning is tijdelijk onbewoonbaar. Salvage zal ter plaatse komen om de schade op te nemen.

Arbeidshygiëne
Bij het blussen van brand worden de brandweerlieden blootgesteld aan schadelijke stoffen. Deze zitten onder andere in rook en roet. Brandweer Arnhem is met een speciale bus ter plaatse gekomen om de uitrusting van de vrijwilligers van Huissen om te wisselen.


Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here