LINGEWAARD – Ook dit jaar blikken we weer samen met u terug op het afgelopen jaar. Het was weer een jaar met verschillende soorten incidenten. Opmerkelijke ongevallen, oproepen van de politie die veel lost maakte, maar ook een ongeval waarbij meerdere doden te betreuren waren. Hieronder een terugblik op het jaar 2017:


Auto slaat meerdere malen over de kop op de A15
19 januari – Donderdagavond is een personenauto over de kop geslagen. De bestuurder werd uit de auto geslingerd en raakte gewond. De A15 vanuit Bemmel was een tijd lang afgesloten voor het verkeer.


Brand in dak van bungalow in Doornenburg
21 januari – Rond 20:45 uur ontstonden er vlammen boven de haardkachel in een woning aan de Pannerdenseweg in Doornenburg. De bewoners konden, ondanks bluspogingen, zelf niet voorkomen dat de brand doorsloeg naar het dak. Een uitslaande brand was het gevolg.

 


Doden en gewonden bij kano ongeval Looveer Huissen
11 maart – Bij een kano-ongeluk op de Nederrijn in Huissen zijn op de zaterdagochtend 5 personen ter water geraakt nadat hun kano omsloeg. Twee personen wisten uit het water te komen. Een derde is uit het water gehaald en gereanimeerd. Na een lange zoektocht werden de laatste twee opvarende gevonden. In totaal heeft het ongeluk 3 levens ge├źist. Het ongeluk heeft veel los gemaakt in Huissen.


Veel schade bij uitslaande brand in tuinhuisje Gendt
13 mei – Bij een nachtelijke schuurbrand aan de Schoutstraat in Gendt is veel schade ontstaan. De vlammen sloegen al snel uit het schuurtje. Ook de woning liep brand- en rookschade op.


Brandweer met man en macht aanwezig voor paard in de problemen
21 mei – De brandweer is zaterdag lange tijd bezig geweest met het optillen van een paard die niet meer op zijn benen kon staan. Bij het invallen van de duisternis is besloten de actie te staken. De eigenaren hebben het hierna overgenomen. Op maandagochtend bleek het paard pas weer sterk genoeg op vervoerd te kunnen worden. Het bericht leverde vele reacties op Facebook op van dierenliefhebbers.


Auto en schaftwagen branden uit op Plakse Uitweg Bemmel
1 juni –┬áDonderdagochtend kregen de hulpdiensten omstreeks 04:30 uur een melding van een voertuigbrand. Het bleek te gaan om de gestolen groene Mercedes uit 1982 van technisch manager van Achilles’29. Ook een bouwkeet van de gemeente vatte vlam.


Brandweer rukt uit voor vreemde lucht bij biogas centrale Bemmel
3 juni – De nieuwe biogas centrale op de grens met Huissen en Bemmel heeft in de zomer voor veel stankoverlast gezorgd. Omdat de lucht sterk op aardgas leek, heeft de brandweer diversen meldingen ontvangen van gasluchten. In alle gevallen bleek dat het voornamelijk de stank was en dat er geen direct gevaar voor de omgeving was.


Grootschalige zoektocht naar ontvoerd kind blijkt een grap
4 juni – Een incident buiten de gemeente, wat veel los maakte bij de inwoners van Overbetuwe en Lingewaard. In de periode dat er veel berichten in de media rondgingen over vermisten kinderen, liep een grap flink uit de hand in Elst. Kinderen zagen dat er een ander kind in een kofferbak werd gestop en alarmeerde de politie. Deze namen de zaak hoog op.


Bestuurder belandt in fietstunnel onder A15 bij Bemmel
13 juni – Een opmerkelijk ongeluk op dinsdagmiddag op de A15. Een bestuurder raakte voorbij knooppunt Ressen van de weg en belandde in de fietserstunnel onder de A15 bij sportpark Ressen. De bestuurder raakte gewond, maar gelukkig reden er op het moment van het ongeluk geen fietsers in de tunnel.


Skeelerster ernstig gewond na aanrijding met auto
17 juni – Op zaterdagavond is een skeelerster ernstig gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. Bij het oversteken ging het mis. De vrouw klapte naar de grond en de personenauto kwam meters verder tot stilstand. De skeelerster werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis vervoerd.


Auto slaat over de kop op A15, bestuurster bekneld
18 juni – Op zondagochtend is een bestuurster over de kop geslagen op de A15. De vrouw kwam in de berm terecht en sloeg via de geluidswal over de kop. De vrouw raakte buitenbewustzijn en is door de brandweer uit het voertuig gehaald. De weg was lange tijd dicht voor onderzoek.


Meters hoge vlammen bij autobrand in Haalderen
15 juli – Zaterdagochtend werden omwonende aan de Kolkweg in Haalderen wakker van verschillende knallen. Al snel bleken ze te komen van een personenauto welke in lichterlaaien stond. De auto stond klaar om op vakantie te gaan en daarom hing er ook een caravan achter.


Gewonden na eenzijdig ongeval met boom Lingewal Bemmel
6 september – Een opmerkelijk verhaal na een eenzijdig ongeval op de Lingewal in Bemmel. Rond 21:15 uur klapte een personenauto met twee inzittende een boom. Door de adrealine hadden de twee niet door hoe ze eraan toe waren en belde de leasemaatschapij. Toen voorbijgangers 112 belde bleken de twee toch gewond. De bestuurder is met spoed naar het ziekenhuis vervoerd.


Grote brand in schuur met hooi en landbouwwerktuigen
12 november – Zondagavond ontstond er een grote brand in een hooischuur aan de Waaldijk in Bemmel. De brandweer was lange tijd bezig om de brand te kunnen doven. Dit omdat alle hooibalen naar buiten gehaald moesten worden. De dag erna bleek het weer te broeien en rukte de brandweer opnieuw uit.


Brandweer heeft handen vol aan brand bij BEMAP Bemmel
4 december – Op maandagavond rond 19:00 uur onstond er brand in een silo bij BEMAP Bemmel. In de silo lag houtmeel en dit bleek lastig te blussen. Uiteindelijk heeft de brandweer de gehele silo vol water moeten laten lopen om het te kunnen doven. Dinsdagmiddag kon de brandweer huiswaarts keren.


Bedankt voor uw bezoeken op onze website het afgelopen jaar en het volgen van onze sociale media zoals Facebook en Twitter.

Een fijn en vooral veilig 2018 gewenst namens het team van 112Lingewaard!


 

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here