LINGEWAARD – De storm die donderdag over het land heen trok heeft ook Lingewaard getroffen. Alle vrijwillige brandweer korpsen waren in touw om alle (storm)meldingen af te handelen.

Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen in Lingewaard door de storm. Wel is er veel materiële schade, aan gebouwen, schuurtjes/overkappingen, tuinmeubilair, ruiten van bushokjes die eruit vlogen, schuttingen die afbraken en voertuigen.

Hieronder zijn meerdere meldingen te zien:


GENDT – Omstreeks 09:50 uur werd de eerste stormschade gemeld. Een conifeer was ter hoogte van het tankstation Tinq aan de langstaart in Gendt omgevallen. De conifeer lag gedeeltelijk op het fietspad. De brandweer heeft de conifeer in stukken gezaagd en aan de kant gelegd.


BEMMEL – Om 10:00 uur werd de brandweer van Bemmel opgeroepen voor een stormschade aan de Gerard Rijssenbeekstraat. Hier was een deel van een grote boom midden op straat terecht gekomen. De boom miste op een naald na een paar geparkeerde auto’s. Een tak van de boom is zo hard op de stoep neer gekomen dat deze dwars door de stoeptegel heen is gegaan. De brandweer sprak van een geluk dat er niemand liep.


BEMMEL – In een achtertuin op de Ringdijk in Bemmel is een dak van een overkapping los gewaaid. Het hele dak vloog over de schutting en belande bij de buren in de tuin. De vrijwillige brandweerlieden van Bemmel hebben het dak geborgen.


HUISSEN – Aan de Langekerkstraat werd de brandweer van Huissen opgeroepen voor een boom die bij de wortel is afgebroken en de weg blokkeerde. Een muurtje dat naast de boom stond is hierbij afgebroken.


HUISSEN – Bij de bushalte Mea Vota zijn meerdere ruiten uit het bushokje gewaaid. Aldus een fotograaf ter plaatse zijn er bij meerdere bushokjes de ramen eruit gewaaid. De gemeente was druk bezig om het glas direct op te ruimen. Dit gebeurde onder meer bij de bushalte Loostraat in Bemmel


HUISSEN – Net na de rotonde Stadswal/Frankentaler is een enorme boom omgevallen. Een auto die er op dat moment net onder door reed raakte licht beschadigd op het dak. De bestuurder sprak van een engeltje op zijn schouder dat het alleen bij een kras was gebleven. De weg was volledig gestremd door de boom.


HUISSEN – Aan de Rijnstraat in Huissen is een boom met wortels en al uit de grond gewaaid. Een geparkeerde auto liep hierbij lichte schade op. De boom stremde ook deels het verkeer op de dijk. De aanwezige BOA’s van gemeente Lingewaard hebben het verkeer geregeld terwijl de brandweer de boom verwijderde.


HUISSEN – In het centrum van Huissen dreigde 2 airco-units van het dak af te vallen. Buurtbewoners en winkeliers hadden met een lint zelf het gebied rondom de airco-units afgezet. Nadat een brandweerman van Huissen het tafereel had gezien kwam de brandweer van Arnhem kwam met spoed ter plaatse en heeft de airco-units veiliggesteld. Ook diverse dakpannen waren in het centrum van Huissen naar beneden gekomen.


HUISSEN – Aan de Schamel in Huissen is een deel van een dak losgelaten. De brandweer van Huissen is daar ook ter plaatse geweest.


HUISSEN – Omroep Lingewaard maakte videobeelden bij de bomen die omvielen op de Stadswal en Langekerkstraat.

Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here