GENDT – Op maandagavond 29 januari is omstreeks 18:25 uur een schoorsteenbrand gemeld aan de Irenesstraat in Gendt. Een buurtbewoner had vonken uit de schoorsteen zien komen en daarop direct de brandweer gebeld.

Oefenavond
De vrijwillige brandweer van Gendt was snel ter plaatse zij stonden op het punt om naar Nijmegen te gaan voor een realistische oefening voor oppervlakte redding. Wanneer de brandweer van Gendt daadwerkelijk al in Nijmegen was, zou post Doornenburg zijn opgeroepen.

Warmtebeeldcamera
De Gendtse brandweer is direct op verkenning in en rond de woning. Met behulp van een warmtebeeldcamera werd de schoorsteenpijp vanuit de woning op warmtebronnen gecontroleerd, vanuit de woning werden geen warmtebronnen in de schoorsteenpijp waargenomen.

Hoogwerker
De brandweer van Arnhem heeft met de hoogwerker vanaf boven in de schoorsteenpijp gekeken maar kon vanuit daar ook geen warmtebronnen of verstoppingen vinden. Hierop werd het sein veilig gegeven en konden de bewoners weer naar binnen. De hoogwerker is weer retour gegaan naar Arnhem.


Laat een reactie achter

Please enter your comment!
Please enter your name here